Podstrona: POLITECHNIKA RZESZOWSKA im. Ignacego Łukasiewicza / Strona: 4

Aktualności

11 Maj

Ruszył nabór do V edycji programu „Doktorat wdrożeniowy”

Rozpoczął się nabór wniosków do V edycji programu „Doktorat wdrożeniowy” finansowanego przez Ministerstwo Edukacji i Nauki.
07 Maj

Elektromobilność – nowy kierunek studiów na WEiI

Studia na kierunku elektromobilność mają charakter interdyscyplinarny i obejmują praktyczne zastosowania matematyki i informatyki oraz fizyki i chemii.
 
21 Kwi

Student mechatroniki opracował prototyp robota inspekcyjnego

Robot może być wykorzystywany podczas akcji ratunkowych przy wycieku gazu lub innych niebezpiecznych substancji.
16 Kwi

Naukowcy z Wydziału Chemicznego uczestniczą w akcji COST

Dr Aleksandra Bocian, prof. PRz oraz dr Ewa Ciszkowicz z Katedry Biotechnologii i Bioinformatyki biorą udział w akcji COST skoncentrowanej na badaniach jadów.
 
12 Kwi

Cyfrowe metody badania wad kręgosłupa

Stworzenie zintegrowanego urządzenia do prowadzenia cyfrowej diagnostyki wad kręgosłupa to unikatowy projekt naukowców z Politechniki Rzeszowskiej.
07 Kwi

Grant badawczy finansowany w ramach konkursu PRELUDIUM 19

Projekt badawczy dotyczy syntezy szczotek polimerowych w oparciu o strukturę trokserutyny metodami ATRP ze zredukowaną ilością katalizatora.
 
15 Mar

Nabór wniosków do konkursu NCBiR

Rusza nabór wniosków do konkursu na propozycje tematów zamawianych w ramach Strategicznego Programu Badań Naukowych i Prac Rozwojowych GOSPOSTRATEG.
04 Mar

Roboty przemysłowe na Wydziale Mechaniczno-Technologicznym

Na Wydziale Mechaniczno-Technologicznym w Stalowej Woli utworzono Laboratorium Robotyki, które ma kształcić kadrę i doskonalić technologie na potrzeby Przemysłu 4.0.
 

Biuro Prasowe zastrzega sobie prawo skracania i opracowywania artykułów oraz zmiany ich tytułów.

Archiwum wiadomości

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję